STOCKHOLM

Mellandagarna blev rätt intensiva för oss. All vår fokus låg på flytten. Alexander blev sjuk där i början av december, så vi hamnade efter. Jag kände också av det, men blev inte lika dålig som honom som tur var. Den 29:e lyckades vi iallafall ta oss iväg, även om det blev 5 timmar senare än vad vi från början tänkt. Vi insåg kvällen innan att det inte fanns en chans att vi skulle hinna åka vid lunch som vi först tänkt, och sa därför att vi skulle försöka ta oss iväg vid middagstid istället och stanna i Sundsvall och och sova en natt. Sagt och gjort, vid middagstid åkte vi. Men när vi väl kom fram till Sundsvall var vi båda så pass pigga att vi bestämde oss för att köra hela vägen till Stockholm. Där kring 03:00 på natten rullade vi in till kvarteret där hon vi hyr lägenheten av bor, och där Alex syster med familj bor. Dom är nämligen grannar. Vi hade bett vår hyresvärd lämna nyckeln hos Alex syster så att vi kunde hämta den sent på natten. Alex syrra hade lämnat vår nyckel ute i deras förråd (trodde vi) så vi hämtade den och rullade in till stan. När vi kom fram till vår adress packade vi ur bilen och jag gick upp för att låsa upp dörren. Jag stoppade in nyckeln i dörren och försökte vrida om men INGET hände. Vi hade hämtat fel nyckel… Det var skrattretande för vi båda var så slut vid det här laget. Vi åkte tillbaka till området där Alles syrra bor och gick in till henne och hämtade vår hemnyckel, som låg på hennes köksbord. Nyckeln hon hade hängt ut var hennes egen hemnyckel. Jag var så trött då jag läste sms:et, så jag läste inte riktigt hela. Därav missförståndet. Allt jag såg var “nyckeln hänger i förrådet.” Hade jag läst noggrannare hade jag läst “jag vågar inte sova med öppen dörr, så jag hänger ut nyckeln i förrådet så ni kan komma in och hämta er nyckel.” Klockan hann bli 05:00 innan vi hade packat in alla saker i lägenheten, blåst upp madrassen vi skulle sova på och bäddat. Men framme var vi. Yey! Vi sov till kl. 11:00, klev upp, fixade lite i lägenheten och sedan åkte vi in till stan för att luncha med Cornelia och födelsedagsbarnet Emil. Vi åt lunch på Tages och skålade för att Emil fyllde 30 år. En efter en dök Emils killkompisar upp under lunchen. När vi hade ätit klart lämnade jag och Cornelia grabbarna och gick runt på stan ett tag. Sedan åkte vi hem till oss och vår tomma lägenhet och gjorde oss klara inför kvällen. När vi var piffade och fina åkte vi till Antons lägenhet på Brommaplan där Anton och Gustav styrde maten. Vi alla åt och berättade storys om Emil. Vissa historier gillade han och andra tyckte han inte lika mycket om. Vi körde även ett quiz om Emil och gjorde ett försök att vaxa hans mage. Det blev så många skratt under den kvällen. Kinderna gjorde nästan ont. Nu känner jag att det är dags att avrunda min uppdatering av Stockholm. Jag måste sova. Natti!

Share:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *